mutace cs mutace en
Otevřeno

Po-Pá: 10:00 - 22:00

So-Ne: 12:00 - 22:00

Jak může nedostatek sexu ovlivnit vaše zdraví?

Sex k našim životům neodmyslitelně patří, a pokud nemáme určité zdravotní potíže, je sexuální apetit přirozenou touhou.

Jsme jedinými tvory na Zemi, kteří praktikují sex nejen za účelem páření, ale také pro zábavu a rozkoš. Sex, a především orgasmus, má na náš organismus mnoho blahodárných účinků. Je tedy zřejmé, že pokud sex a orgasmy člověku chybí, začne se to na něm projevovat negativně.

Může se objevit úzkost nebo stres

Při sexu se uvolňují chemické látky v mozku, jako je oxytocin a serotonin, pro dobrý pocit. Během orgasmu vaše tělo uvolňuje oxytocin (neboli „hormon lásky“) a způsobuje vám euforické náladu. Tato chemikálie je také spojena s nižšími pocity stresu nebo úzkosti. Když jste nějakou dobu neměli sex, vaše tělo může přestat produkovat své typické množství chemikálií pro dobrý pocit. To by si mohlo vybrat daň na vašem duševním zdraví, takže se budete cítit více úzkostlivě nebo ve stresu.

Touha se může snížit

Období abstinence může snížit vaše libido. Neexistence pravidelného sexu může zastavit ty spontánní pocity vzrušení a chemických látek pro dobrý pocit, které vás nutí mít sex. Ale nedostatek sexu nezmizí váš sexuální touha. Jakmile budete zpět v akci, pravděpodobně začnete cítit, že vaše libido stoupá.

Pokud nemáte partnera a toužíte po příjemném dotyku zakončeným příjemným vyvrcholením, je erotická masáž ideálním řešením pro muže i ženy.

Může to trvat déle, než se vzrušíte, když budete mít zase sex

Po sexuální přestávce může trvat déle, než se pochva dostatečně promaže nebo než se tkáně úplně uvolní. Při pravidelném sexu se vagína automaticky přepne do režimu vzrušení. Ale pokud jste přerušili své sexuální aktivity, může to vyžadovat další stimulaci, aby vaše tělo pomohlo vytvořit lubrikaci a uvolnit se během sexu.

Může také trvat delší dobu, než se penis ztopoří po sexuální pauze. I když to není prokázaná příčina, existuje souvislost mezi menším množstvím sexu a zvýšeným rizikem erektilní dysfunkce

Mohlo by Vás také zajímat


foto g2.webp foto g1.webp foto g3.webp foto g6.webp foto g4.webp foto g5.webp foto g7.webp foto g8.webp